Thursday, December 30, 2010

bolalala~

haha malaysia menang yes yes. walopon cam terlmbat kan tapi takpe la, nk jugak mnyatakan kebanggaan aku sebagai warga malaysia sebab malaysia menang bola. bahaha. its been ages since the last time team malaysia hangat diperkatakan.. bila eh zaman kegemilangan bola sepak malaysia? zaman mokhtar dahari is it? takkan shebby pulak? bahahaha long longggg time agooooo...

ok, tak dapat dinafikan, golkeeper mesia mmg superbbbbbbbbb la. wuhuuuuuuuuuuuuu. sumpah ternganga stiap kali tgk tangkapan tepisan dan bermacam2 te lah yg mantap dan hebat dr keeper mesia. *clap clap ombak ombak.

walopon dia tak la hensems mano pun, tp disebabkan kehangaaataaaann die bermain tempoh hari, huaaaaaaaaaaaaaaaaa apsal die nampak hensem macho kacak lagi bergaya secara tetibeeeee???? (mintak mintak ehem2 tak baca, kalau tak mati aku bahahaha)

ok stop stop. kite tak cakap pasal hensems ye. kite cakap pasal bola.

tidak lupa kepada safee, (ckp safee2 ni teringat lak safee fke. bahaha) tahniah la sbb jadi top scorer. mu main kemah kali.... muslim pun hebat jugak main.. walaupun award best player tu rasa cam tak layak je utk player indo tu, tp, bende dah lepas. yg penting malaysia menang yahuuuuuuuuu. aku yg tak penah smangat tgk gem bola mesia tros smangat kobar2 tgk bola. tak ke pelik tu. baahhaha.

yg penting harimau malaya mmg hebat! aum!

p/s : ape ape pun ehem ehem tetap paling hensem dlm hati nurani kuuu. ehem ehem jgn risau kehkehkeh :D

Tuesday, December 21, 2010

oh my 7 new shawl. traffic jammed. harga minyak yg membebankan

semalam best.. jalan2 dgn ibu all day long kat sogo, jalan masjid india... memandangkan masjid india adelah lubuk tudung dan selendang yg murah2, maka, rambang matalah ibu dan diri ku memilih tudung2 yg kiut2 untuk org kiut2 mcm kami. :D

seharian berjalan, ibu bought 3 pieces of kain batik terengganu, 2 pieces of kain ela for baju kurung, n 4 tudung. n me my self, didnt buy anything else accept shawl. n i bought 7 piece. ngehngehngeh. n not to frgt, a piece of anak tudung syiria.

ha, ni nak shite. tak suke betul jalan kat area bulatan pahang, ke smua arah tu, jem dasyat gila gila gila.. (accept malam, hanya kat sekitar chowkit je jem. itu WAJIB kot. =_=) kalau time lunch n balik keje, toksah cakap la, rasa mcm nak bunuh diri je dlm kereta. driving was tiring tho. sumpah. altho drive auto car pun, still, i feel pain n theres a little cramp at my foot. dah smpai tu, rasa lega tuhan je tau.. (wat muka lega tak hengat) lepas ni, tanak dah drive pi sana, nak naik LRT je. murah, mudah, selamat. tp sebab kesian kat ibu, naik kereta kan selesa sikit... so, nak tanak, drive jela ngn hati tak rela... (tp pape pn pasni nak naik LRT je!)

kalau dah jem tu, minyak mesti la berjalan jugak kan? ni dilemma duit keluar isi minyak plak. hais... rasa sakit gatal dan berat tgn ni nak hulur duit untuk minyak. tu lagi satu hal nape berat sgt nak kuar umah pakai kereta skrg ni... kalau pi tmpat2 yg jalan nye clear, no problem lah kan. tp, kalau pi tgh2 bandar tu, huuuuu 24 hours jem mcm hantuu kak limah balik rumah. eh citer tu best ke? tgk mcm ramai je cm cakap pasai citer tu. ok ok lari topik dah ni. berbalik pasai minyak tadi. dulu2, kdg2 pakai la gak kan ron 97. skrg ni, nak pandang ron 97 pun rasa mnyampah dan tak lalu... ron 95 pilihan ku. hahaha. takde makne nye konon nak jadge engine la engine smooth yada yada yada. (membebel) takde duit buat cara takde duit. pakai je ron 95 ok zakira mn. kalau susah sgt pakai je minyak kelapa. tp minyak kelapa pun dah naik harga skrg. gula naik harga. ape lagi ape lagi.smua mahal2 la..

haritu, aku nak masak nasik minyak, kene lah beli minyak sapi kan. ergh... tin kechik pun nak dekat 20 hengget. jadah ape mahai sgt.... makan kfc dapat 2 set kot..... tp takpe, bukan slalu pun makan nasik minyak. plus, nasik minyak are high in calorie. its not good for ur health. tp, seyes, nasik minyak tu alone without lauk pauk pun dah taste so goooodddd... maka terkumpul lah lelemaks dah ternak lah ia di dalam badan mu.....

jadi, hari ni, nak buat ape ye? nak baking macam selalu? oh tidak, kerana diriku, abes gemok satu family sebab asyik makan kek je (termasuk diri sndri =_=). nak buat ape ye arini, nak buat ape ye. (fikir think fikir think ting ting ting)

sekian.....



Monday, December 20, 2010

i was that before, but i am this now. :)

haha. bile baca blek post2 sblum ni, rase nak sepak diri sndri sebab gedik n emo gila. mnyampah pulak kat diri sendiri. bahahahaha... ok stop gelak.

harini rasa mcm nak bercerita lah. hehe. bukan cerita ape pun. saje nak cerita pasal diri sendiri...
well3, to those who know me since a long long time ago, tau kan, aku tak bertudung pun sebelum ni... plus, i was the kind of girl who lovee to wear mini skirt, tank top, cute mini dresses, shorts etc etc... well, it was before. before i realize how much secure n comfortable it felt to wear tudung n covering all the aurat instead of wearing the skimpiest dress on earth! tu dia. haha.

to be clear, its not about fashion, at all.. i know, wearing shawl dah mcm fashion sekarang ni,konon nye sgt "in" lah kan.. maybe sebab pengaruh yuna? haha. well, for me my self, its just not about fashion. i've started wearing shawl sebelum yuna fofuler lagi oke, tp time tu pakai just nak pi kelas je, tu masa kat matrix melaka dlu.. jujur, mmg ade terdetik di hati nurani utk terus pakai tudung, tp, rasanya anda2 di luar sana pun tahu kan, betapa susahnye nak berubah..contoh, dr rajin jadi pemalas. erk. silap. itu senang je. bahaha. i mean, sebalik nye, utk berubah kpd kebaikan. susah.. jujur. mmg susah. ade je halangan. ade je bisikan, godaan...

tp sebenarnye, itu semua hanya ilusi diri sendiri... yg takut kehilangan sesuatu yg tak berharga, yg sebok memikirkan tentang perkara tah hape2 instead of fikir tentang agama, ketenangan, kesopanan....

aku suke pakai sumthing yg selesa, well, dulu2 yg aku pakai tak ckup kain pun pasai aku selesa, bukan sbb aku saje nak tarik perhatian. sekian.

tp, lama kelamaan, seiring umur smakin meningkat, perasaan malu utk pakai seksi2 smakin menebal. ntah. eventho aku still pakai, tp, i've got the feeling of tidak selesa di situ. aku tertanye2, apekah prasaan ini? haha. hati aku rasa membuak2, seperti ade je yg tak kene dgn diri sndri. alhamdulillah, masuk bulan ramadhan, aku kuat kan smangat aku, untuk terus bertudung, bukan stakat pi kelas je, tapi sepanjang masa di mana jua anda berada. (kat dlm umah tak ler) n takde masalah pun bg aku, sbb ade certain ppl rasa tak selesa kan, tambah2 yg dah biasa dedah sana sini (mcm saye =_=).

well, it was not a problem for me, cause i already use with it. yg membuatkan ia jadi berat, kerana orang sekeliling... biasalah, manusia. kalau ade org berubah pd kebaikan, ade je idea idea buruk mereka utk mengata, kan? tambah2 pulak, orang macam aku. mesti ade yg tersangat pelik, cemano dr MCM TU, jd MCM NI? :)

seiring dgn perubahan penampilan, byk lagi yg berubah secara semulajadi... kite tak boleh expect org boleh trime diri kite seadenye, kan?

dats not a problem tho, yg penting, aku selesa dgn perubahan aku, aku senang dgn penampilan aku, n yg paling paling paling penting, aku rasa tenang dgn diri aku sekarang...

aku bukan malaikat, aku manusia. aku tetap buat salah, kan? tegur lah ape yg terkurang. harap kita same2 boleh menjadi yg lebih masa di mase akan datang.

point dia sbnrnye, nak cakap, tak payah kesah pasal ape org cakap.. ape yg penting, Dia yg Maha Berkuasa tahu, ape niat kite... family kite, insan2 yg sygkan kite, trima diri kite, bahagia dgn perubahan kita.... yg penting, diri kite sendiri, selesa dan tenang dgn perubahan sndri.. sebab kite tahu ape yg terbaik utk diri kite kan? :)

who cares abt what they said anyway?

because its about RELIGION, not about fashion. :)



Tuesday, October 26, 2010

malam ini.

aku selalu fikir, oja, sementara ko tgh happy ni, gelak lah puas2. sbb ko sendiri tau, kebahgiaan ni akan hilang tak lama lagi.. im not being pessimist, tp, cuma tanak bg harapan yg mggunung kat diri sendiri.. tp, bila kebahgiaan tu semakin pudar, knp aku masih bersedih? ntah la. aku igt, aku dh ckup kuat untuk lalui semua ni. tp tu lah. masih byk lagi yg perlu dipelajari...

seorang, atau berdua? itu persoalannye.
aku bersama si dia, baru lgi. masih dlm proses mengenali hati budi masing2. aku harap, ini yg terakhir.walaupun aku rasa seperti akan berakhir.

hujan turun lagi malam ni. menitik2 membasahi bumi. sebegitu juga, bercucuran air mata ku.alam seakan2 memahami perasaan di hati. semoga aku kuat untuk melalui hari2 yg akan datang. amin

Wednesday, October 13, 2010

senyum.

hahahaha. dah senyum balik. happy gila, alhamdulillah. oke bye :D

Saturday, July 24, 2010

hari semalam.

ok, another malam tanpa tidur T_T
wuu sedey gila, asyik tak bley tido je ni. ok, hari ni aku pi tgk muvie, crite sorcerers apprentice dgn putri, lia, ain, faiz, jepun, wan, n alip. pastu, nak jadi crite, bley pulak kan kreta aku tak leh start lepas abes muvie. mmg mensirap bandung la satu badan, rasa nak nanges pun ada. jumper takde. kalau ade pun, nak jump dr kreta sape? call2 dak apip, die cakap die bz. ok sabar oja sabar. call pulak faiz, alamak, faiz kan bawak moto takkan nak jump dr batery moto die. hahah mmg la aku ni bengong kan. kemudian, aku pun call la oman. die tlg carikkan membe yg ada jumper.

alhamdulillah... ade pun. kalau tak, mmg bekemah la aku kat melaka mall yg INDAH tu. hahaha... mmg terhutang budi sgt kat kawan oman. mmg terer ah die pasai kreta. jatuh hati 2 minit. ok da tak jatuh hati dah. hahahha :D bley camtu kan. sengal betol. tp pape pun, alhamdulillah, ade sahabat yg membantu waktu diri ini sdg kesusahan. alhamdulillah...

balik2, lepak2 main gitar, pastu tido.... bgun2, membe call ajak lepak mamak. ape lagi, chalo betey! lepak smpai pukul 2 pagi. hambek. kalau aku dapat berborak, mmg adeee je la nak dicakapkan. padahal bnda same je, smpai org naek bosan. hahaha membebel is my fav past time. so, trime saje lah. hahaha. pastu, ade sorg budak ni, umur 4 tahun ++, from out of no where, tetbe die jalan dr belakang aku. i was like, OMG! dr mane ko dtg budak!! padahal sebelah aku tu, (dr tmpat yg die dtg tu), ialah pghadang kayu yg tggi dimana agak pelik la tetbe ade budak tembus lalu situ kan. rupenya, ade part kayu2 tu patah, so budak tu menyelit masuk ikut situ. terperanjat aku 5 minit tau. siot tol budak tu, nasib comel, kalau tak aku dah tangan dah tadi. hahahahaha... budak perempuan tu comel sgt. tp nakal... mule2, die dtg, menggesel2 kan membe aku. membe aku dah wat muka rimas. hahaha, yela, laki, mane la suka sgt kat budak2. pastu, die nak duduk sebelah membe aku lg sorg, yg membe aku ni lak tak bg budak tu dok sbelah die. budak tu wat muka kat die. pastu siap aku kau lagi ngn membe aku tu. gila gengster budak kecik ni kan. naseb comel. kalau tak, mmg kene. hahahaha.

but seriously, aku suka sgt kat rambut die. comel, lembut ja.. bile die duduk sebelah aku, aku pun picit2 pipi die, belai2 rambut die. die pun menggesel2 kat aku mcm kucing yg sgt comel, n main henpon aku. tanpa disangke2, die telepon bapak aku. T_T kuang ajo nyer budak... aku dhla tgh lepak pukul 1 pagi, ko pegi call bapak aku. mmg ko sgaje la nak kenekan aku. yg aku pelik, dlm byk2 number, knape die picit2 call number bapak aku. sabar je la... lagi skali, naseb ko comel. kalau tak. aku dah tangan dah. hahaha. pastu die ketuk2 nye henpon touch skrin aku dgn stick tu. haha sabar jela. aku pun bg la die main henpon antik aku. die pandai lak tu nak unlock. siot betol... tu pun die ketok2, aku bia je sbb henpon tu tahan lasak. henpon touch skrin aku tu baru ja tuka screen sbb pecah, kalau pecah lagi, mmg aku hempuk terus budak tu tak kire la comel ke tak kan. hahaah xde ah, gurau ja. tak smpai ati kot, kalau korg2 tgk muka die pun, korg rasa xsmpai ati nak marah sbb comel gila walaupun nakal. sumpah comel..

sbnrnye, aku nak cakap, budak tu betol2 mmbuatkan aku rindu kat anak buah aku, especially kak ngah. alahai... rindu nye kat anak2 buah aku yg tg membesar kat rumah tu... smua nya lincah2, n bijak2 belaka. geram sgt tgk budak2 skrg, comel2 n pandai2. nakal tu biasa la, tp yg pntg dorg comel. wat aku rasa tak leh nak mrah walopun bengang gila. hahaha. rindu nye kat rumah. wuuuuu.

kemudian aku balik. tgk bilik, kosong. sheena dah balik serdang pagi tadi. so, tggallah aku... sendiri... jadi aku pun layan prasaan, main gitar dgn mghantam smua chord yg baru dipelajari. haha mcm2 bunyik kua, tp bukan lagu la. bunyi ja. hahahaha kelakar2. feeling2 sat dgn bunyi yg sumbang mambang, kemudian, lepak2 sendirian dan aku pun bancuh air teh. trasa lapar lak, aku pun makan biskut kering yg ada. terus rindu rumah. alahai.. kalau kat umah ni, mmg aku melantak la lauk2 yg ibu masak siang tadi. rindu nye T_T. time kat mamak tadi, tak rasa lapar. dh cecah bontot kat rumah, baru la rasa lapar. sabar jela T_T.

bajet2 nak wat keje skola lepas minum2 tadi. tgk2, smpai la ni mgonline n berangan tanpa memegang sebarang nota ye. keje skola ape tah lagi, haram nak sntuh. hahaha. org bgun smayang subuh, aku subuh tak tido2 lagi. ape la nak jadi. aku dah jadi burun hantu dah kot. eh eh silap. kelawar. eh eh silap lagi. macam edward cullen pun ada. tak tido spanjang masa. tp badan aku slalu panas. so, aku ada gabungan antara edward cullen n jacob black. HA,HA,HA.. ok ok merepek. ok nak aku nak layan perasaan sat... sbnrnye aku tgh rindu org yg aku tak perlu nak rindu skrg ni. cis. bedebah. dlm ramai2 manusia, yg plg aku benci tu yg aku rindu. ntah la. hidup, hidup. smoga Allah kuatkan diri ini, n smoga masa dapat memulihkan smua luka ini. amin.

till then, cherio~

Thursday, July 22, 2010

pagi yg gelap, sini sudah terang

lately, aku asik tak bley tido malammmmmmmmmmmmm ja. sedih gila, kdg2 malam hujan, mata tak leh tido. mmg sakit hati uh. ade ke malam tak leh tido. siot ja..... sedih gila................. nak tido nak tido nak tido. rindu kat katil kat umah kot. iskiskisk. ibu... T_T

Tuesday, July 20, 2010

with my little baby juju

selalu ketawa tak smestinya sntiasa gembira, selalu bermuram tak semestinya sentiasa bersedih. selalu bersama xsmestinya sntiasa bahagia, slalu SEORANG tak smestinya sntiasa SUNYI... :)

tgk tgk tgk, comey tak juju sy yg berkulit cerah tu. hahaha. he is named after the month when i bought him wich is in july, so nama manja, JUJU. hahaha xsuka? sukati aku lah kan guitar aku. ehehhe tak tak tak :D

malam ni rasa bosan, sunyi sikit la. nak buat assignment, malas. nak main lagu, takreti. hahaha. dr smalam asyik maen lagu butterfly fly away je,tu pun hancus. takpe la, beginner kan kan kan.

dahla tahun dua punye subject susah2. sakit otak ku melihat dan membaca. membuat assignment apetah lagi kan. gila babs. signal n system, electric circuit 2, tech com, bahasa arab, science tech, bekc, bla3.. ok ok merepek. sem ni ambil 17 jam kredit, same as last sem. others just amek 15, tp sbb diri ni gatal drop third language tahun lepas, n system u dah tukar bagai, ramai budak2 amek foundation english tak payah hamek 3rd language. gila tak adil kan. kalo gitu, aku muet dulu aku dapatkan je band 2, tak payah susa2 amek 3rd language yg memeningkan tu. haha btw dulu aku maek bahasa mandarin, tetbe bahasa tu digugurkan dalam senarai, so aku pun amek bhs france. dah skip 5 weeks kot sbb nak settle kan penukaran subject smua, masuk2 kelas, cikgu bantai cakap fully france. hamek kau. mmg la tak paham satu hapa kan. so, itu la sbb nye saye mengdropkan subject tersebut ye. hahaha...

tu la shite nye.... ok la, nak teruskan idup yg bosan ni dgn fb yg membosankan :D till then, cherio~

Wednesday, July 14, 2010

i really miss a good night sleep..

ok tentang tidur. hmmm... since i already balek melaka, asyik tido siang then malam tak leh tido dah. tension wey tension. pi kelas ngantok asyik tersengguk2 (padahal class tak de la start lg, cume perjumpaan ngan PA je. haha cita lebey). tp tu ngantok gaks. kenape la susahhhh sgt nak tido malam eh. ergh.

ok ok sbelum bercerita lanjut ttg tidur2 ni, nak shite sket. td kan, stelah lama mnunggu2, akhirnya td ada gaks yg sudi menemani diri ni nonton eclipse, twilight. seriously,this is the best kalau nak dibandingkan dgn twilight n new moon yg membosankan tu. fyi,the novel is 2 thumbs up! but when it comes to movie, kureng feel sket. tp pape pun i love eclipse sbb lain sikit, tak sebosan twilight n new moon. walaupun watak victoria tu dah bertukar n die cam tak reti act sket, n plus victoria dulu lg cun, akhirnye si jasper tu reti gak bercakap, n rosalie bley gak nak borak2 ngan bella. haha slalunye gila harsh kan si rosalie tu. tp die cantik. n diorg dah start bersosial dgn manusia, n the best part is the werewolf dah berbaek2 ngan the cullens! wohoooo.... tp i hate bella for being such a bitch bcs she kissed jacob. ergh... pity edward. tolong la, nak sgt bella kahwin dgn edward kot. mmg la jacob sweet, tp he reminds me of my ex-bf wich means i prefer edward more than jacob. hahaha. (ceceh cam aku lak bella kan nak pilih2. prasan. ahhaha) n the volturi jahattttttttttttttttttttt. benci dorg, ksian budak yg carlisle nak protect tu. main sdap2 je bunuh org. (i mean, bunuh vampire :D) benci3. tp mmg seyes, eclipse ni agak la best. hahaa. feel weyh, nak nanges2. tp kan, hehe. sbnrnye kan, lepas tgk watak jacob tu kan, wuuuuuuu. rindu siot kat seseorg tu. adeh. tamao zakira, tamao tamao. T_T

ok stop.

n then, lepas layan eclipse, kami makan kfc. hahahhaa DIET sgt makan kfc memalam buta kan. terbaek. gelabah sotong bak kata membe aku. jogging 5 minit, bakar milo ais yg aku minum tu je. pastu makan nye tak hagak2. hahaha mmg tak uh. dah la aku ni muka org tua, badan pun ala2 cam mak org. iskisk. sedey2. tp takpe, disebabkan aku kurang ketinggian, nmpak la kechomelan tu sikit2 (isk3 nak sedap kan hati ni. tlg lah iyekan) hahaha.

haaaaaa. ntah2 aku tak leh tido pasai minum milo tadi kot? ade kene mgene tak? :D

gosh i really hope i can sleep ryte now. esok nak pi kelas ni. camno ni camno ni. nak dekan, mane leh ponteng. haha. tak leh blah, gila tinggi cita2 nak dekan ja. hahahaha. ok ok. usaha tangga kejayan, jd marilah bersama2 kita usaha utk tidur.

assalamualaikum.

cherio~

Friday, July 9, 2010

di kl, giant. di melaka, mydin.

ok aku tak tau la kenape. stiap kali pgi supermarket, bajet2 nak beli sikit je barang. last2 hamek kau. kalau tak lebih rm 200 tak sah. masalahnye aku bukan beli hamende sgt pun. n kalau kat mydin tu, mntg2 brg murah, smua aku hamek. pastu, biru muka bile smpai kat cashier counter. aku rasa aku ni ada masalah dgn pgurusan duit la. ade sape2 boleh tolong? hurm. mmg la takde. korg punye bantuan hanye akan diterime kalau korg hulur duit kat aku, skian trime kasih. hahaha tu je la jalan penyelesaiaan yg plg tepat skali :D

Thursday, July 8, 2010

the love one birthday :)

dia yg mengandungkan, yg melahirkan, yg menjaga, membelai, yg menegur, memarahi, memanjakan, mengasihi. dia lah ibu ku. ibu yg tidak akan dapat ku cari ganti, yg memahami, yg sntiasa mendoakan, yg mghasilkan diri aku yg terbaek.

kalau lah aku diberi satu permintaan di dunia yg hakiki ni, aku akan mintak supaya ibu bahagia di dunia dan akhirat tanpa rasa kecewa marah dan sbgnya. tp aku tak mampu. yg aku mmpu, cuma mendoakan ibu dan buat ibu gembira. :)

happy bday ibu. i love u, always do, n forever will <3


jeng jeng jeng...

waaaa lame nye tak update blog. haha dah la baru bape kerat je buat. dahhhhh terkubur. ni kire cam zombie gak uh, terkubur pastu bgn blek utk makan org. erk. cam tak de kaitan je. tak pe takpe.

mcm2 terjadi slama 2 bulan 2 mggu aku bercuti. nak shite smua tak dapek ah.
crite sesikit je la. hehe.

well2, aku kerja kat VINCCI KLCC
selama sebulan 2 mggu n smalam, bersamaan 070710, im officially resign from the department sbb ahad ni nak balek melaka dah. best nye dah abes keje, tp rindu lak nak pgg2 kasut tu smua. best weyh. rasa nak beli smua kasut, semua beg, smua shades n smua accecories!! but im just a part time worker so takda la special offer kind of that. kene mintak belas kasihan permenant utk dapat 40% less, tu pun payah gila sbb smua kedekut. haha. ada org cakap, rembat la satu dua barang. tak baik, tak berkat idup kita pakai barang curi. bia la aku pakai beg mydin 25 ringgit, janji aku beli guna duit yg halal dr pakai beg vincci rm199.90, tp curik. betul tak betul. sbnrnye kan, walaupun 2 years ago, aku ade keje kat vincci, aku tak prasan la plak rupenye kasut2 n beg kat situ mahal2 gaks. hahaha knp baru skg aku prasan. nampak sgt mmg jrang betoi beli brg vincci eventho kerja kat situ. haha kite tak de duit, pakai barang2 takde brand sudeyh :D

byk la kenangan. gado lah, gado ngan permenant worker ada, gado ngan customer ada, jumpa anak2 customer yg comel2 ada... mcm2. yg penting, aku slalu je dtg lwat. mampus ah. keje kdg2 smpai 13 jam. penat sial. dahla tgk world cup lg. mmg lambat uh bgun kan.. hahaha..ah dah dah smpai sini je shite pasal keje. nak selitkan gambar, tp tak berkesempatan laks amek gamba slama keje kat situ. sibuk sgt usha kasut comel2. haha

n slame cuti ni, aku byk try buat kek. stiap kali buat smua berbeza. ade yg jadi ade yg tak. ade yg tak naik ade yg naik melampau2 smpai terkuar2 dr loyang. hahaha mcm2. ade yg sedap, ade yg biase je n ade gak yg tak sedap nak mampos. takpe lah, namenye pun blajar kan. but but tak smua kek aku berpluang amek gamba. ade yg dah kene bedal, baru tigt nak amek gamba, tp tggl kenangan jela sbb cam selekeh je. hahaha this is some of the fav pics :)

lalala diz is the fav one. n every one lavs this :)



moist choc cake. i always baked this, but yg ni the recipe is a bit different. its quite soft but i totally love moist choc cake no matter how diff the recipe were.. :p


ada byk lagi nak post. tp satu2 lah ye, skali byk kang aku pulak yg muntah nak menaip smua. haha cherio~


Saturday, April 3, 2010

kampung itu.

lokasi, muar, johor.

best nye dapat spent the whole weekends kat kampung my bff, noor syarina maat. her family is sooooo make me feel like im one of them. hahahaha..
kene bangun awal, gosh it was the toughest part among all.... haha since my weekends slalunye oja bgun lambat je.
tp tu tak kesah la. the best part is, dpat makan mknn mak uda die masak. kitorg pun masak same.

then pgi tanjung,konon nak carik belangkas. usha punye usha, keluau la satu kepale yg sgt kami knali spesies nye.. ulau air masin rupenye. putih, comel je.. pastu die melompat, naseb tak gigit kepala aku. ahahahhaa sheena nak nanges2 sbb takot. kah8!!!! lawak gile ok tgk muke die... nmpak je rock, tp ulau pun nak nanges2. kah8!! (poyo je aku ngata org. haha)

tgk ikan belacak, comel gile cam berudu. tgk org tgkap udang, pgi kdai seringgit, tgk muvee malam2 dgn abg icam n sheena. nenek sheena best, suke tgk die bercerita. gaya tanak kalah. haha... plg klaka part nenek die ckp, "paleotak kau...". hahahaha comel sgt..

sumpah, i have a great days with them. i feel like im one of them n i love it! (cam perasan sket je). haha. harap dpt ikut sheena balek kg die lg... actly, it was my first time balek2 kg ni since umah nenek kat seblah rumah je n belah ayah, kat area selangor je. tp rasenye, kawasan umah aku lg kampung dr kampung sheena. haha. tp syg, tlupe nak snap the house picca. bohooo... =_=

pape pun, harap leh pgi lg satu hari nnt. <3

Friday, March 26, 2010

di saat ku mnyendiri.

hari ni, aku sorg2 kat bilik sepanjang hari. bile sorg2, diri ni mesti emosi sikit. hehe. mgenangkan masalah yg seakan terlalu menyintai diri ini. tidak pernah rasanya die meninggalkan diri ku. oh masalah, kau la cinta hati ku. heheehe. sedih bile sendiri. menyendiri bile sedih. well. dats wht we called as life. i feel like i have no one ryte now, but insyaallah. Allah sentiasa ada di Sana dan sentiasa menyayangi diri ini, insyaallah :)

well2, hari ni je, aku tgk 5 movie. tajuk2 nye adelah
1. cerita bodoh yg aku tanak mention tajuk die
2. pensil - ttg seorg insan yg tidak sempurna fizikalnya
3. cinderella story - kali ke 3 aku tgk. xde la best sgt, tp suke tgk. hihi. hilary duff
4. another cinderella story - yg ni lak selena gomez act. she is cute, infact, shes too cute!
5. ever after cinderella story - yg ni, drew barrymore act. classic sket sbb btl2 pasai cite cinderella dlm buku2 bed time kite tu. tp skip2 sbb agk bosan sket. haha

perasan tak. most of it adelah cinderella story. well2, oja mmg suke tgk fairy tale movie. wish i were one of them. but i knw im not n never will i. hehe. ape daku merepek ni. ah pape jelah.

skrg tgh layan lagu bubble. kiss me. broken hearted girl. decode. crush3. let go. ok itu je. bosannye hari ni. good mood, silelah dtg bertandang.