Saturday, July 24, 2010

hari semalam.

ok, another malam tanpa tidur T_T
wuu sedey gila, asyik tak bley tido je ni. ok, hari ni aku pi tgk muvie, crite sorcerers apprentice dgn putri, lia, ain, faiz, jepun, wan, n alip. pastu, nak jadi crite, bley pulak kan kreta aku tak leh start lepas abes muvie. mmg mensirap bandung la satu badan, rasa nak nanges pun ada. jumper takde. kalau ade pun, nak jump dr kreta sape? call2 dak apip, die cakap die bz. ok sabar oja sabar. call pulak faiz, alamak, faiz kan bawak moto takkan nak jump dr batery moto die. hahah mmg la aku ni bengong kan. kemudian, aku pun call la oman. die tlg carikkan membe yg ada jumper.

alhamdulillah... ade pun. kalau tak, mmg bekemah la aku kat melaka mall yg INDAH tu. hahaha... mmg terhutang budi sgt kat kawan oman. mmg terer ah die pasai kreta. jatuh hati 2 minit. ok da tak jatuh hati dah. hahahha :D bley camtu kan. sengal betol. tp pape pun, alhamdulillah, ade sahabat yg membantu waktu diri ini sdg kesusahan. alhamdulillah...

balik2, lepak2 main gitar, pastu tido.... bgun2, membe call ajak lepak mamak. ape lagi, chalo betey! lepak smpai pukul 2 pagi. hambek. kalau aku dapat berborak, mmg adeee je la nak dicakapkan. padahal bnda same je, smpai org naek bosan. hahaha membebel is my fav past time. so, trime saje lah. hahaha. pastu, ade sorg budak ni, umur 4 tahun ++, from out of no where, tetbe die jalan dr belakang aku. i was like, OMG! dr mane ko dtg budak!! padahal sebelah aku tu, (dr tmpat yg die dtg tu), ialah pghadang kayu yg tggi dimana agak pelik la tetbe ade budak tembus lalu situ kan. rupenya, ade part kayu2 tu patah, so budak tu menyelit masuk ikut situ. terperanjat aku 5 minit tau. siot tol budak tu, nasib comel, kalau tak aku dah tangan dah tadi. hahahahaha... budak perempuan tu comel sgt. tp nakal... mule2, die dtg, menggesel2 kan membe aku. membe aku dah wat muka rimas. hahaha, yela, laki, mane la suka sgt kat budak2. pastu, die nak duduk sebelah membe aku lg sorg, yg membe aku ni lak tak bg budak tu dok sbelah die. budak tu wat muka kat die. pastu siap aku kau lagi ngn membe aku tu. gila gengster budak kecik ni kan. naseb comel. kalau tak, mmg kene. hahahaha.

but seriously, aku suka sgt kat rambut die. comel, lembut ja.. bile die duduk sebelah aku, aku pun picit2 pipi die, belai2 rambut die. die pun menggesel2 kat aku mcm kucing yg sgt comel, n main henpon aku. tanpa disangke2, die telepon bapak aku. T_T kuang ajo nyer budak... aku dhla tgh lepak pukul 1 pagi, ko pegi call bapak aku. mmg ko sgaje la nak kenekan aku. yg aku pelik, dlm byk2 number, knape die picit2 call number bapak aku. sabar je la... lagi skali, naseb ko comel. kalau tak. aku dah tangan dah. hahaha. pastu die ketuk2 nye henpon touch skrin aku dgn stick tu. haha sabar jela. aku pun bg la die main henpon antik aku. die pandai lak tu nak unlock. siot betol... tu pun die ketok2, aku bia je sbb henpon tu tahan lasak. henpon touch skrin aku tu baru ja tuka screen sbb pecah, kalau pecah lagi, mmg aku hempuk terus budak tu tak kire la comel ke tak kan. hahaah xde ah, gurau ja. tak smpai ati kot, kalau korg2 tgk muka die pun, korg rasa xsmpai ati nak marah sbb comel gila walaupun nakal. sumpah comel..

sbnrnye, aku nak cakap, budak tu betol2 mmbuatkan aku rindu kat anak buah aku, especially kak ngah. alahai... rindu nye kat anak2 buah aku yg tg membesar kat rumah tu... smua nya lincah2, n bijak2 belaka. geram sgt tgk budak2 skrg, comel2 n pandai2. nakal tu biasa la, tp yg pntg dorg comel. wat aku rasa tak leh nak mrah walopun bengang gila. hahaha. rindu nye kat rumah. wuuuuu.

kemudian aku balik. tgk bilik, kosong. sheena dah balik serdang pagi tadi. so, tggallah aku... sendiri... jadi aku pun layan prasaan, main gitar dgn mghantam smua chord yg baru dipelajari. haha mcm2 bunyik kua, tp bukan lagu la. bunyi ja. hahahaha kelakar2. feeling2 sat dgn bunyi yg sumbang mambang, kemudian, lepak2 sendirian dan aku pun bancuh air teh. trasa lapar lak, aku pun makan biskut kering yg ada. terus rindu rumah. alahai.. kalau kat umah ni, mmg aku melantak la lauk2 yg ibu masak siang tadi. rindu nye T_T. time kat mamak tadi, tak rasa lapar. dh cecah bontot kat rumah, baru la rasa lapar. sabar jela T_T.

bajet2 nak wat keje skola lepas minum2 tadi. tgk2, smpai la ni mgonline n berangan tanpa memegang sebarang nota ye. keje skola ape tah lagi, haram nak sntuh. hahaha. org bgun smayang subuh, aku subuh tak tido2 lagi. ape la nak jadi. aku dah jadi burun hantu dah kot. eh eh silap. kelawar. eh eh silap lagi. macam edward cullen pun ada. tak tido spanjang masa. tp badan aku slalu panas. so, aku ada gabungan antara edward cullen n jacob black. HA,HA,HA.. ok ok merepek. ok nak aku nak layan perasaan sat... sbnrnye aku tgh rindu org yg aku tak perlu nak rindu skrg ni. cis. bedebah. dlm ramai2 manusia, yg plg aku benci tu yg aku rindu. ntah la. hidup, hidup. smoga Allah kuatkan diri ini, n smoga masa dapat memulihkan smua luka ini. amin.

till then, cherio~

Thursday, July 22, 2010

pagi yg gelap, sini sudah terang

lately, aku asik tak bley tido malammmmmmmmmmmmm ja. sedih gila, kdg2 malam hujan, mata tak leh tido. mmg sakit hati uh. ade ke malam tak leh tido. siot ja..... sedih gila................. nak tido nak tido nak tido. rindu kat katil kat umah kot. iskiskisk. ibu... T_T

Tuesday, July 20, 2010

with my little baby juju

selalu ketawa tak smestinya sntiasa gembira, selalu bermuram tak semestinya sentiasa bersedih. selalu bersama xsmestinya sntiasa bahagia, slalu SEORANG tak smestinya sntiasa SUNYI... :)

tgk tgk tgk, comey tak juju sy yg berkulit cerah tu. hahaha. he is named after the month when i bought him wich is in july, so nama manja, JUJU. hahaha xsuka? sukati aku lah kan guitar aku. ehehhe tak tak tak :D

malam ni rasa bosan, sunyi sikit la. nak buat assignment, malas. nak main lagu, takreti. hahaha. dr smalam asyik maen lagu butterfly fly away je,tu pun hancus. takpe la, beginner kan kan kan.

dahla tahun dua punye subject susah2. sakit otak ku melihat dan membaca. membuat assignment apetah lagi kan. gila babs. signal n system, electric circuit 2, tech com, bahasa arab, science tech, bekc, bla3.. ok ok merepek. sem ni ambil 17 jam kredit, same as last sem. others just amek 15, tp sbb diri ni gatal drop third language tahun lepas, n system u dah tukar bagai, ramai budak2 amek foundation english tak payah hamek 3rd language. gila tak adil kan. kalo gitu, aku muet dulu aku dapatkan je band 2, tak payah susa2 amek 3rd language yg memeningkan tu. haha btw dulu aku maek bahasa mandarin, tetbe bahasa tu digugurkan dalam senarai, so aku pun amek bhs france. dah skip 5 weeks kot sbb nak settle kan penukaran subject smua, masuk2 kelas, cikgu bantai cakap fully france. hamek kau. mmg la tak paham satu hapa kan. so, itu la sbb nye saye mengdropkan subject tersebut ye. hahaha...

tu la shite nye.... ok la, nak teruskan idup yg bosan ni dgn fb yg membosankan :D till then, cherio~

Wednesday, July 14, 2010

i really miss a good night sleep..

ok tentang tidur. hmmm... since i already balek melaka, asyik tido siang then malam tak leh tido dah. tension wey tension. pi kelas ngantok asyik tersengguk2 (padahal class tak de la start lg, cume perjumpaan ngan PA je. haha cita lebey). tp tu ngantok gaks. kenape la susahhhh sgt nak tido malam eh. ergh.

ok ok sbelum bercerita lanjut ttg tidur2 ni, nak shite sket. td kan, stelah lama mnunggu2, akhirnya td ada gaks yg sudi menemani diri ni nonton eclipse, twilight. seriously,this is the best kalau nak dibandingkan dgn twilight n new moon yg membosankan tu. fyi,the novel is 2 thumbs up! but when it comes to movie, kureng feel sket. tp pape pun i love eclipse sbb lain sikit, tak sebosan twilight n new moon. walaupun watak victoria tu dah bertukar n die cam tak reti act sket, n plus victoria dulu lg cun, akhirnye si jasper tu reti gak bercakap, n rosalie bley gak nak borak2 ngan bella. haha slalunye gila harsh kan si rosalie tu. tp die cantik. n diorg dah start bersosial dgn manusia, n the best part is the werewolf dah berbaek2 ngan the cullens! wohoooo.... tp i hate bella for being such a bitch bcs she kissed jacob. ergh... pity edward. tolong la, nak sgt bella kahwin dgn edward kot. mmg la jacob sweet, tp he reminds me of my ex-bf wich means i prefer edward more than jacob. hahaha. (ceceh cam aku lak bella kan nak pilih2. prasan. ahhaha) n the volturi jahattttttttttttttttttttt. benci dorg, ksian budak yg carlisle nak protect tu. main sdap2 je bunuh org. (i mean, bunuh vampire :D) benci3. tp mmg seyes, eclipse ni agak la best. hahaa. feel weyh, nak nanges2. tp kan, hehe. sbnrnye kan, lepas tgk watak jacob tu kan, wuuuuuuu. rindu siot kat seseorg tu. adeh. tamao zakira, tamao tamao. T_T

ok stop.

n then, lepas layan eclipse, kami makan kfc. hahahhaa DIET sgt makan kfc memalam buta kan. terbaek. gelabah sotong bak kata membe aku. jogging 5 minit, bakar milo ais yg aku minum tu je. pastu makan nye tak hagak2. hahaha mmg tak uh. dah la aku ni muka org tua, badan pun ala2 cam mak org. iskisk. sedey2. tp takpe, disebabkan aku kurang ketinggian, nmpak la kechomelan tu sikit2 (isk3 nak sedap kan hati ni. tlg lah iyekan) hahaha.

haaaaaa. ntah2 aku tak leh tido pasai minum milo tadi kot? ade kene mgene tak? :D

gosh i really hope i can sleep ryte now. esok nak pi kelas ni. camno ni camno ni. nak dekan, mane leh ponteng. haha. tak leh blah, gila tinggi cita2 nak dekan ja. hahahaha. ok ok. usaha tangga kejayan, jd marilah bersama2 kita usaha utk tidur.

assalamualaikum.

cherio~

Friday, July 9, 2010

di kl, giant. di melaka, mydin.

ok aku tak tau la kenape. stiap kali pgi supermarket, bajet2 nak beli sikit je barang. last2 hamek kau. kalau tak lebih rm 200 tak sah. masalahnye aku bukan beli hamende sgt pun. n kalau kat mydin tu, mntg2 brg murah, smua aku hamek. pastu, biru muka bile smpai kat cashier counter. aku rasa aku ni ada masalah dgn pgurusan duit la. ade sape2 boleh tolong? hurm. mmg la takde. korg punye bantuan hanye akan diterime kalau korg hulur duit kat aku, skian trime kasih. hahaha tu je la jalan penyelesaiaan yg plg tepat skali :D

Thursday, July 8, 2010

the love one birthday :)

dia yg mengandungkan, yg melahirkan, yg menjaga, membelai, yg menegur, memarahi, memanjakan, mengasihi. dia lah ibu ku. ibu yg tidak akan dapat ku cari ganti, yg memahami, yg sntiasa mendoakan, yg mghasilkan diri aku yg terbaek.

kalau lah aku diberi satu permintaan di dunia yg hakiki ni, aku akan mintak supaya ibu bahagia di dunia dan akhirat tanpa rasa kecewa marah dan sbgnya. tp aku tak mampu. yg aku mmpu, cuma mendoakan ibu dan buat ibu gembira. :)

happy bday ibu. i love u, always do, n forever will <3


jeng jeng jeng...

waaaa lame nye tak update blog. haha dah la baru bape kerat je buat. dahhhhh terkubur. ni kire cam zombie gak uh, terkubur pastu bgn blek utk makan org. erk. cam tak de kaitan je. tak pe takpe.

mcm2 terjadi slama 2 bulan 2 mggu aku bercuti. nak shite smua tak dapek ah.
crite sesikit je la. hehe.

well2, aku kerja kat VINCCI KLCC
selama sebulan 2 mggu n smalam, bersamaan 070710, im officially resign from the department sbb ahad ni nak balek melaka dah. best nye dah abes keje, tp rindu lak nak pgg2 kasut tu smua. best weyh. rasa nak beli smua kasut, semua beg, smua shades n smua accecories!! but im just a part time worker so takda la special offer kind of that. kene mintak belas kasihan permenant utk dapat 40% less, tu pun payah gila sbb smua kedekut. haha. ada org cakap, rembat la satu dua barang. tak baik, tak berkat idup kita pakai barang curi. bia la aku pakai beg mydin 25 ringgit, janji aku beli guna duit yg halal dr pakai beg vincci rm199.90, tp curik. betul tak betul. sbnrnye kan, walaupun 2 years ago, aku ade keje kat vincci, aku tak prasan la plak rupenye kasut2 n beg kat situ mahal2 gaks. hahaha knp baru skg aku prasan. nampak sgt mmg jrang betoi beli brg vincci eventho kerja kat situ. haha kite tak de duit, pakai barang2 takde brand sudeyh :D

byk la kenangan. gado lah, gado ngan permenant worker ada, gado ngan customer ada, jumpa anak2 customer yg comel2 ada... mcm2. yg penting, aku slalu je dtg lwat. mampus ah. keje kdg2 smpai 13 jam. penat sial. dahla tgk world cup lg. mmg lambat uh bgun kan.. hahaha..ah dah dah smpai sini je shite pasal keje. nak selitkan gambar, tp tak berkesempatan laks amek gamba slama keje kat situ. sibuk sgt usha kasut comel2. haha

n slame cuti ni, aku byk try buat kek. stiap kali buat smua berbeza. ade yg jadi ade yg tak. ade yg tak naik ade yg naik melampau2 smpai terkuar2 dr loyang. hahaha mcm2. ade yg sedap, ade yg biase je n ade gak yg tak sedap nak mampos. takpe lah, namenye pun blajar kan. but but tak smua kek aku berpluang amek gamba. ade yg dah kene bedal, baru tigt nak amek gamba, tp tggl kenangan jela sbb cam selekeh je. hahaha this is some of the fav pics :)

lalala diz is the fav one. n every one lavs this :)



moist choc cake. i always baked this, but yg ni the recipe is a bit different. its quite soft but i totally love moist choc cake no matter how diff the recipe were.. :p


ada byk lagi nak post. tp satu2 lah ye, skali byk kang aku pulak yg muntah nak menaip smua. haha cherio~