Thursday, December 30, 2010

bolalala~

haha malaysia menang yes yes. walopon cam terlmbat kan tapi takpe la, nk jugak mnyatakan kebanggaan aku sebagai warga malaysia sebab malaysia menang bola. bahaha. its been ages since the last time team malaysia hangat diperkatakan.. bila eh zaman kegemilangan bola sepak malaysia? zaman mokhtar dahari is it? takkan shebby pulak? bahahaha long longggg time agooooo...

ok, tak dapat dinafikan, golkeeper mesia mmg superbbbbbbbbb la. wuhuuuuuuuuuuuuu. sumpah ternganga stiap kali tgk tangkapan tepisan dan bermacam2 te lah yg mantap dan hebat dr keeper mesia. *clap clap ombak ombak.

walopon dia tak la hensems mano pun, tp disebabkan kehangaaataaaann die bermain tempoh hari, huaaaaaaaaaaaaaaaaa apsal die nampak hensem macho kacak lagi bergaya secara tetibeeeee???? (mintak mintak ehem2 tak baca, kalau tak mati aku bahahaha)

ok stop stop. kite tak cakap pasal hensems ye. kite cakap pasal bola.

tidak lupa kepada safee, (ckp safee2 ni teringat lak safee fke. bahaha) tahniah la sbb jadi top scorer. mu main kemah kali.... muslim pun hebat jugak main.. walaupun award best player tu rasa cam tak layak je utk player indo tu, tp, bende dah lepas. yg penting malaysia menang yahuuuuuuuuu. aku yg tak penah smangat tgk gem bola mesia tros smangat kobar2 tgk bola. tak ke pelik tu. baahhaha.

yg penting harimau malaya mmg hebat! aum!

p/s : ape ape pun ehem ehem tetap paling hensem dlm hati nurani kuuu. ehem ehem jgn risau kehkehkeh :D

Tuesday, December 21, 2010

oh my 7 new shawl. traffic jammed. harga minyak yg membebankan

semalam best.. jalan2 dgn ibu all day long kat sogo, jalan masjid india... memandangkan masjid india adelah lubuk tudung dan selendang yg murah2, maka, rambang matalah ibu dan diri ku memilih tudung2 yg kiut2 untuk org kiut2 mcm kami. :D

seharian berjalan, ibu bought 3 pieces of kain batik terengganu, 2 pieces of kain ela for baju kurung, n 4 tudung. n me my self, didnt buy anything else accept shawl. n i bought 7 piece. ngehngehngeh. n not to frgt, a piece of anak tudung syiria.

ha, ni nak shite. tak suke betul jalan kat area bulatan pahang, ke smua arah tu, jem dasyat gila gila gila.. (accept malam, hanya kat sekitar chowkit je jem. itu WAJIB kot. =_=) kalau time lunch n balik keje, toksah cakap la, rasa mcm nak bunuh diri je dlm kereta. driving was tiring tho. sumpah. altho drive auto car pun, still, i feel pain n theres a little cramp at my foot. dah smpai tu, rasa lega tuhan je tau.. (wat muka lega tak hengat) lepas ni, tanak dah drive pi sana, nak naik LRT je. murah, mudah, selamat. tp sebab kesian kat ibu, naik kereta kan selesa sikit... so, nak tanak, drive jela ngn hati tak rela... (tp pape pn pasni nak naik LRT je!)

kalau dah jem tu, minyak mesti la berjalan jugak kan? ni dilemma duit keluar isi minyak plak. hais... rasa sakit gatal dan berat tgn ni nak hulur duit untuk minyak. tu lagi satu hal nape berat sgt nak kuar umah pakai kereta skrg ni... kalau pi tmpat2 yg jalan nye clear, no problem lah kan. tp, kalau pi tgh2 bandar tu, huuuuu 24 hours jem mcm hantuu kak limah balik rumah. eh citer tu best ke? tgk mcm ramai je cm cakap pasai citer tu. ok ok lari topik dah ni. berbalik pasai minyak tadi. dulu2, kdg2 pakai la gak kan ron 97. skrg ni, nak pandang ron 97 pun rasa mnyampah dan tak lalu... ron 95 pilihan ku. hahaha. takde makne nye konon nak jadge engine la engine smooth yada yada yada. (membebel) takde duit buat cara takde duit. pakai je ron 95 ok zakira mn. kalau susah sgt pakai je minyak kelapa. tp minyak kelapa pun dah naik harga skrg. gula naik harga. ape lagi ape lagi.smua mahal2 la..

haritu, aku nak masak nasik minyak, kene lah beli minyak sapi kan. ergh... tin kechik pun nak dekat 20 hengget. jadah ape mahai sgt.... makan kfc dapat 2 set kot..... tp takpe, bukan slalu pun makan nasik minyak. plus, nasik minyak are high in calorie. its not good for ur health. tp, seyes, nasik minyak tu alone without lauk pauk pun dah taste so goooodddd... maka terkumpul lah lelemaks dah ternak lah ia di dalam badan mu.....

jadi, hari ni, nak buat ape ye? nak baking macam selalu? oh tidak, kerana diriku, abes gemok satu family sebab asyik makan kek je (termasuk diri sndri =_=). nak buat ape ye arini, nak buat ape ye. (fikir think fikir think ting ting ting)

sekian.....



Monday, December 20, 2010

i was that before, but i am this now. :)

haha. bile baca blek post2 sblum ni, rase nak sepak diri sndri sebab gedik n emo gila. mnyampah pulak kat diri sendiri. bahahahaha... ok stop gelak.

harini rasa mcm nak bercerita lah. hehe. bukan cerita ape pun. saje nak cerita pasal diri sendiri...
well3, to those who know me since a long long time ago, tau kan, aku tak bertudung pun sebelum ni... plus, i was the kind of girl who lovee to wear mini skirt, tank top, cute mini dresses, shorts etc etc... well, it was before. before i realize how much secure n comfortable it felt to wear tudung n covering all the aurat instead of wearing the skimpiest dress on earth! tu dia. haha.

to be clear, its not about fashion, at all.. i know, wearing shawl dah mcm fashion sekarang ni,konon nye sgt "in" lah kan.. maybe sebab pengaruh yuna? haha. well, for me my self, its just not about fashion. i've started wearing shawl sebelum yuna fofuler lagi oke, tp time tu pakai just nak pi kelas je, tu masa kat matrix melaka dlu.. jujur, mmg ade terdetik di hati nurani utk terus pakai tudung, tp, rasanya anda2 di luar sana pun tahu kan, betapa susahnye nak berubah..contoh, dr rajin jadi pemalas. erk. silap. itu senang je. bahaha. i mean, sebalik nye, utk berubah kpd kebaikan. susah.. jujur. mmg susah. ade je halangan. ade je bisikan, godaan...

tp sebenarnye, itu semua hanya ilusi diri sendiri... yg takut kehilangan sesuatu yg tak berharga, yg sebok memikirkan tentang perkara tah hape2 instead of fikir tentang agama, ketenangan, kesopanan....

aku suke pakai sumthing yg selesa, well, dulu2 yg aku pakai tak ckup kain pun pasai aku selesa, bukan sbb aku saje nak tarik perhatian. sekian.

tp, lama kelamaan, seiring umur smakin meningkat, perasaan malu utk pakai seksi2 smakin menebal. ntah. eventho aku still pakai, tp, i've got the feeling of tidak selesa di situ. aku tertanye2, apekah prasaan ini? haha. hati aku rasa membuak2, seperti ade je yg tak kene dgn diri sndri. alhamdulillah, masuk bulan ramadhan, aku kuat kan smangat aku, untuk terus bertudung, bukan stakat pi kelas je, tapi sepanjang masa di mana jua anda berada. (kat dlm umah tak ler) n takde masalah pun bg aku, sbb ade certain ppl rasa tak selesa kan, tambah2 yg dah biasa dedah sana sini (mcm saye =_=).

well, it was not a problem for me, cause i already use with it. yg membuatkan ia jadi berat, kerana orang sekeliling... biasalah, manusia. kalau ade org berubah pd kebaikan, ade je idea idea buruk mereka utk mengata, kan? tambah2 pulak, orang macam aku. mesti ade yg tersangat pelik, cemano dr MCM TU, jd MCM NI? :)

seiring dgn perubahan penampilan, byk lagi yg berubah secara semulajadi... kite tak boleh expect org boleh trime diri kite seadenye, kan?

dats not a problem tho, yg penting, aku selesa dgn perubahan aku, aku senang dgn penampilan aku, n yg paling paling paling penting, aku rasa tenang dgn diri aku sekarang...

aku bukan malaikat, aku manusia. aku tetap buat salah, kan? tegur lah ape yg terkurang. harap kita same2 boleh menjadi yg lebih masa di mase akan datang.

point dia sbnrnye, nak cakap, tak payah kesah pasal ape org cakap.. ape yg penting, Dia yg Maha Berkuasa tahu, ape niat kite... family kite, insan2 yg sygkan kite, trima diri kite, bahagia dgn perubahan kita.... yg penting, diri kite sendiri, selesa dan tenang dgn perubahan sndri.. sebab kite tahu ape yg terbaik utk diri kite kan? :)

who cares abt what they said anyway?

because its about RELIGION, not about fashion. :)