Tuesday, July 17, 2012

im head over heels FOR heels.

beauty kills the pain. cliche much, no? haha whatevs. today, as i have nothing to do, cuz ive already siapkan the work given, i browse thru the internet, google-ing over and over n over again the image of heels, untuk diletakkan ke dalam walk-in-wardrobe that i always dream  about, which i wont able to own anytime soon. sobs.. berangan pun jadilah labuuu. inspired punya pn tak mampoo nak beli, apetah lg yg designers punya. acane. kahkahkah.


....


i shared the same problem with one of my best friend, senah maat... both of us have ridiculously high percentage of lust towards the things we know that we cant afford. *nangis* she is so very the crazayh over watches. aku marah die membazer beli jam beli jam. die marah aku buang masa beli kasut beli kasut. bagus lah tu. saling menasihati bak kata org. padahal dua dua sama je. haha. *hantuk kepala* . walau pun kitorg saling memerli, memarahi, menggeleng kepala terhadap perangai masing2, menuduh sesama sendiri tak sedar diri, menengking dan mencarut sesama sendiri, tapi, perangai dua dua sama sebenarnya. -.- when it comes to the things we love so much, kami tak pernah faham ape erti bosan meng gugel gambar barang2 tersebut (right click new tab right click new tab right click new tab) kerana we love it too much, as much as guy love watching sexy girls (sexy guy if u r gay :p). tak tahu lah cemane nak describe perasaan tersebut. hanya Tuhan yg tahu. ha. kan senang.


....


so.. here's the results from the googling sebentar td.



the red sole that taken over my soul. love that ankle strap pointed black heels so much. spot rihanna wear that. n that nude mary jane daffodil, gosh.. fall in love when i spot kim k wear those. 





giuseppe zanotti (tgk sampai bergenang air mata)



jeffrey campbell, that satin prada, t strap casadei, miumiu, lobies biru posh beck penah pakai in red, giambattista valli. T_T


that sexayh red pigalles. my oh my.







kalau ada yg sudi nak hadiahkan, sila sila lah eh. kecil tapak tgn, nyiru sy tadahkan. ok bye...





Monday, July 2, 2012

KEMAHUAN VS. KETAATAN.

kemahuan itu kehendak. ketaatan itu patuh. bila kau happens to be in a situation dimana kemahuan kau bercanggah dgn kehendak org tua kau, ape yg kau akan buat? its a normal mankind issue, n the hardest part in life, to decide which way to go. gogogo, gogogo. u got to go...

...

me my self, ive face this kind of situation like thousands of time. n 90% of it, aku patuh pd kehendak ibu ayah, altho deep in my heart, i dont want to do it at all............. bukan nak jd rebellious, cuma, sebagai remaja, dah mula timbul satu perasaan di mana kita rasa kita dh ckup bersedia untuk pilih jalan sendiri...


...


sejujurnya, tak pernah bermain langsung dlm fikiran aku untuk belajar electrical engineering. dulu nak masuk perdagangan, sbb sebelum masuk sekolah teknik, aku ambil sains perdagangan. bio mmg out, otak aku bukan otak menghafal. tak leh pakai punya, konfem. haha. tp ayah tanya kat pakcik, pakcik suruh aku ambil ee. time tu mmg memberontak habis la sbb tak sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. tambahan pulak time tu tgh muda remaja, darah panas, asyik nak melawan je, mmg tak mau kalah la kan. cewah, tp last last surrender jugak. dgr jugak ckp ibu ayah walaupun bertelagah. (-.-)

...


pejam celik, pejam celik, 7 tahun dh berlalu, n alhamdulillah, mungkin berkat dr dengar cakap ibu ayah, aku masih mampu bernafas dlm course engineering yg dipelopori oleh kaum adam ni. not strong enough, but stil have the courage to keep living my life and push away those regrets. :) i take it as positive as possible, dgn menggembirakan ibu ayah, Allah will bless our life, right? buat ape yg ibu ayah nak, n at the same time, masih buat lg ape yg aku minat.. 


...


perdangangan no more. hilang dh minat pd accounting ni, tak tahu bila. haha. skrg ni, aku minat baking n sewing. tak pandai pn, tp kalau berpeluang masuk kelas, i want n i will! aku berharap dgn izin-Nya, aku berpeluang utk masuk baking n sewing class, kalau boleh, kelas make up pun nak try jugak. hewhew. mmg lah boleh belajar sendiri, tp kalau berguru, kan lg elok? ada yg tegur salah silap kita, terlebih terkurang kita. 


...


dan engineering, telah pun menjadi separuh dr kehidupan aku skrang. aku jdkan ini sebagai cabaran untuk diri sendiri. like it or not, keep doing what u've start n never, ever, ever look back n regrets cuz its such a waste of time.... dan jangan lupa, bila kita tersepit antara kehendak dan ketaatan, buat lah apa yg korang rasa terbaik utk diri korang... kalau nak teruskan kehendak korang, cari lah jalan yg elok supaya perasaan ibu ayah yg membesarkan kita tu tak terguris, dan kalau ikut cakap ibu ayah, yakin lah bahawa Allah sentiasa bersama hamba-Nya yg taat kepada kedua orang tua nya. takde jalan yg salah, dua dua pilihan pun ada lebih ada kurangnya. yg penting, usaha, dan berdoa pada Allah. Dia tahu apa yg terbaik utk kite. Die tahu kenapa dilembut kan hati kite utk pilih ape yg kite pilih, menjadikan siape kite sekarang. 


...


kalaupun kita dah bersungguh, berdoa, dan masih tak berjaya, pecaya lah, Allah maha tahu apa yg terbaik utk kite, segala yg kita usahakan, doakan, Dia tahu segalanya. jangan disalahkan diri sendiri kerana berani utk mencuba, or kalau korang gagal dgn pilihan ibu bapa, jgn salahkan ibu bapa kalau korang yg xbersungguh mencuba.


....


keep believing, dan jangan putus asa dalam meneruskan hidup ni. you only live once bro, so live it to the fullest! what ever road u taken, do it full hearted!  if u failed, u learned. so takde yg merugikan, kan? cuz if u do nothing, u have lose from the very beginning. :)

cuz baby, ur smile is so beautiful. :)




WALK-IN-WARDROBE anganku musnah.

tragis tak tajuk diatas. hahaha. sebagai manusia, siape yg boleh lari dr keinginan. omputih cakap, desire.. sebagai seorg insan yg bergelar student, peminjam ptptn somemore, aku haruslah sentiasa ketuk kepala bila bershopping tingkap di mall mall seantero malaya ni. takyah cakap mall, pi pasa malam pun kene ketuk kepala jugak sbb tudung2 kt sana pun cantik2 jugak tahu. ok berkenaan tajuk di atas. walk-in-wardrobe...


.... 


jalan dalam almari. haha. hodoh beno. ok maksud dalam bahasa melayu nye, almari pakaian dimana kite boleh berjalan di dalamnya. dengar pun dah gah.  imagine, mariah carey, paris hilton, xtina aguilera, chritina richie, KLS, kim kardashian punya wardrobe. *nangis*. naluri keinginan terhadap ingin mempunyai walk in wardrobe sendiri makin membuak2 dengan sangat dasyatnya seperti perasaan bila jumpa pakwe hensem sejak aku start intern kat satu company consultant m&e ni. dh byk projek company ni penah handle. n of course, rumah besar besar punya projek pn dorg penah handle lah. dato this datin that, tan sri this, yb that. this company is base on mechanical n electrical, but still.. architect kene pass design rumah kat dorg lah kan. kalau tak, cane nak tau nak pasang lampu katne.. -.-


....


boleh dikatakan, setiap hari, tak pasti sejak bila, aku mesti berangan pasal benda ni stiap kali buat pelaburan di bank kecil (tandas). each, n every single day. n aku selalu tgk vlog vlog org yg buat wardrobe tour. tonton sambil mata terkebil2 mcm kucing tgk aku makan. paling aku nganga luas seluas keluasan republic russia bila tgk artis hollywood punya wardrobe lah.... kalau lah diberi peluang, aku nak lari lari masuk dlm tu, try smua baju, kasut, shades, accessories everything yg ada. ok baju tak muat, takpe lah. kalau koyak pn, baju die beribu lagi. ;p


.....


ada org berangan nak beli kereta, ada yg nak tunaikan umrah, ada yg nak kahwin, tak kurang jugak yg nak beli rumah. angan2 aku banyak, nak state kat sini tak terhabis rasanya, but one of them is, bila dah berkeluarga nnt, n bila dah ada rezki utk ada rumah sendiri, sewa ke beli ke, lantak lah, aku nak my own private walk in wardrobe. rumah sy skarang kecil, almari pnnnnn tak muat smpai termuntah muntah simpan baju aku. kalau tetbe cakap kat ayah "wahai bapaku yg hensem lg tampan, bolehkah anakmu yg baik budi pekerti ini menjadikan stor dibelakang sebagai wardrobe nya, ayahku?" mau kene pang sedas. kau hengat kau retis, periuk periuk kat dapur pn tak muat tempat, nak wardrobe sndri. banyak cantik. mmg tak lah. cari penyakit namanya tu. jadi, simpan lah angan2 ni di kotak ingatan sahaje ye oja.. (sambil cerita masalah kat tantan my cat)


.....


sekarang, yg mampu nya, ade walk-in-blog ni saje lah. yg di hapdate setahun sekali ni.. i think this is a good way untuk aku membebel dr buat status panjang2 kat fb tu, mcm sheena slalu kritik aku, sbb status pnjg sangat. hahaha. woi i hav so many idea in my mind at a time la, dont blame me. blame my wild idea ok.


.....

ok sehubungan dgn itu, dilampirkan beberapa gambar utk tatapan mata anda. menatap indahnya kekasut di wardrobe mu, membuat aku terdiam dan terpaku... ni wardrobe artis hollywood ye. jangan nganga besar sgt tahu.


christina richie's

obviously, queen mariah carey's wardrobe


pepepeparis hilton. one of my fav.

christina aguilera. favourite! 

well said KLS.



ok nak nangis.. bye bye now. bye bye....





Sunday, July 1, 2012

OJA si pemarah.

i use to cursed a lot when i have problems, when im down, n when i mad over something. as i get older, i realized how much ive wasted my time entertaining my anger and depression, letting my ego rule my life. i wonder, why didnt i seek the answers from Allah the Almighty? why, why and why. oh god, it is such a waste to let the syaitan win over those battles. im bad tempered, as i easily get mad over something so stupid. i never watch my mouth,  i talk my mind without thinking others feeling.. my attitude is all made up of anger, ego n regrets. in my childish mind, kenapa nak jaga hati org, org tak penah pun jaga hati aku. stupid much, i know. bila aku marah, i forgot about the consequences, hilang semua pertimbangan, i just follow my feelings...theres a lot of things i decide base on anger, n only Allah know how much i regret those moment.... only Allah know..

.....


then, bermula lah satu fasa baru dalam hidup aku, iaitu fasa untuk berubah, to become the better me, to find peace n serenity. i try so hard to change, but it didt start so good. the more i try, the less its working. cursing is somehow become part of me, inseparable. lg nak berubah, lg teruk marah aku, makin tak terkawal, makin dasyat. smpai lah satu masa.... satu saat, terdetik kat hati aku untuk cuba amalkan, bila marah, bila pada masa tu aku tgh berdiri, aku duduk, bila duduk, aku baring, aku istigfar. terlembut hati utk amalkan dgr zikir smpai ke tidur bila aku tgh bermasalah, bila hati rasa tak tenang. mmg aku masih tersalah langkah jugak kadang2, tp, Allah mula hadiahkan rasa tenang dlm hati yg berkecamuk ni. Allah mula nampakkan kebahagiaan dalam sabar, ketenangan dlm mengalah, kelapangan dlm berdiam, kekuatan dlm zikir, kebesaran dlm istigfar, smpai kadang2 aku tak percaya, woi ni oja ke. pernah pulak aku dgr nasyid la ape la. zikir, fuuuh jauh sekali. n aku tfikir, kenapa bukan dr awal aku start semua ni. kenapa sekarang, kenapa.... tapi aku yakin, Allah ade sebabnya kenapa Dia tentukan mcm tu. untuk aku belajar, bersyukur akan segalanya, kerna sekurang2nya aku diberi hidayah, diberi petunjuk utk memudahkan perjalanan fasa baru dlm hidup aku....sekurang2nya aku masih bernafas, diberikan masa untuk menginsafi kekhilafan diri yg tak pernah lari dr kesilapan....




.......




aku menyesal sbb terlalu ikutkan perasaan, aku menyesal sebab keraskan hati, sbb tak yakin yg ayat2 suci mampu tenangkan aku. aku mnyesal tanak belajar mengaji, smpai dah tua ni merangkak baca Al-Quran. aku menyesal tak endah pasal agama, smpai zikir tu apa, istigfar tu apa, selawat tu apa, pun aku tak tau.... aku akui betapa jahilnya aku, sangat, sangat sangat jahil... jauhnya aku dr agama sendiri, mcm mana rahmat Allah nak dtg kalau diri aku sendiri tak yakin dgn smua tu? aku malu dgn diri sendiri, sebab aku zalim. aku seksa diri sendiri dgn kemarahan, sedangkan Allah dah tunjuk seluas2 jalan untuk ketenangan... aku buta dalam keangkuhan, perasaan tak puas hati dan marah beraja di hati aku sehari ke sehari....


........


mcm yg kita selalu dgr, bila niat kite baik, Allah mudahkan jalan kita.... Alhamdulillah. Allah maha besar, maha mendengar, maha mengetahui, maha adil.... n now, when life gets hard, i close my eyes n pray, cuz i know that He will always there for me when nobody cares, never abandoned me, never failed to make me feel better. terlalu banyak yg perlu aku perbaiki, masih sedikit ilmu aku tentang islam. mudah2 an, aku tak kan pernah bosan utk menjadi nor zakirah yg terbaik, cahaya yg berzikir kepada Allah, moga aku tak tewas dlm kemarahan lg. insyaallah. :)